Sjukling

Novah var tjurig och lättstött hela dagen igår. Och blev bara varmare och varmare. Nog för att vi hade ganska varmt inne igår och hon är varm i sig självt. Men när tillochmed hennes händer och fötter är varma är det något som inte stämmer. Innan vi hunnit ta tempen så somnade hon i pappas famn. Somnar sittandes mot honom, huvudet på axeln och ett fast tag i ena örat. Hon är nämligen en riktig örontjej. Inte i den bemärkelsen att hon har problem med öronen, utan är heltokig i öron och pilla i öron! Efter någon timme så vaknar hon igen. Typiskt. Vi som trodde hon hade gjort tidig natt! Tog tempen på henne. Tempen brukar sakta stiga dit den ska, men nu riktigt tog den jätteskutt enda upp till 39 grader! Inte undra på om hon varit som hon varit under dagen. Men iaf..Försöka lura i henne lite alvedon var ju inte gjort i en handvändning. Direkt man kommer med ett glas/kopp/medicnsked/medicinkopp och ber henne dricka vet hon att det är något lurt på gång. Men pappa hämtade en medicinkopp åt sig själv också, fast med vatten i och drack upp. Och lyckades på nått vänster, utan att hon såg hälla över hennes alvedon i koppen. Och sen visade att han hällde i mjölk. Och då minsann drack hon upp allting! Toppen! Fick även i henne ett äpple och en ölkorv. Kanske inte bästa att äta, men bättre än ingenting när man har en matvägrande liten skit. Har man ett matvägrande barn som man inte lyckats få i ett helt mål mat på över 2 veckor så är det kanon när det äts ett helt äpple och en hel ölkorv. Man känner sig som en ganska usel förälder när man försöker allt man bara kan att få barnet att äta, men det vägrar. Skriker och gråter och beteer sig precis som om hon har värsta matfobin. Lite pasta kan man få i henne ibland om man har tur, och nån knäckemacka och smörgås. Som tur är tycker hon om frukt och morötter åtminstone.

Men iaf.. Mellan allt bök och gnöl igår så var hon världens mysigaste lilla flicka. Riktigt pussjuk var hon igår. Kom med den lilla trutpussmunnen och pussade överallt där hon kom åt, kinder, näsa, mun, händer, armar och självfallet mitt i örat! Hoppas hon är lika gosig idag, fast på bättre humör :-)

Dumma med alvedon och andra febernedsättande är att barnen blir så pigga efteråt... Gick inte å få henne att somna förens en bit efter midnatt... *suck*



Skriv ditt meddelande här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0