Trallalallallaaaa...

Månen lyser, stjärnorna tindrar, det är svinkallt och livet är näst intill perfekt!

Japp så är det just nu. Gubben sjukskriven från i tisdags fram till 6e mars pga kraschat bröstben. Stackers gubben då ;-) Vart lite klumpig till fjälls och for över styret på skibiken när han var upp till Virisen med jobbet sitt. Men men är mysigt å få ha han hemma lite granna också... :-)

Dagen började med supermys med Novah hela morgonen. Sen göra sig ordning, fara till vännäs och prata med rektorn som beviljade mina studier! JIPPIE jag ska börja plugga! Känns så jävla kul! Vart så glad att jag nästan kramade om honom och studsade ut från skolan. Tror alla som såg mig trodde jag var heltokig, verkligen strålade lycka (kändes de som iaf.)

Sen gjorde vi stan. Väl hemma och middagen avklarad ringde ena grannen och frågade om vi kunde vara hundvakt åt deras två busar i helgen. Och självfallet så antog vi det uppdraget! Så nu har vi fullt hus med tre voffar! + Novah och katterna. Novah och Maja är överlycklig över fler vovvekompisar hemma! Trodde det skulle vara fullt ös medvetslös, men nu ligger 3 av 3 och vilar/sover. Och Martin har just gått för att natta Novah. Och grannen som var tveksam på hur de skulle gå eftersom hundarna inte är hundvana *tihi* Skulle inte kunna gå bättre! Även det lilla yrvädret av dom två är hur lugn som helst. Vilket man ALDRIG kunnat ana innan när man träffat henne ute. Känns så fantastiskt skönt att dom kan ligga och ta de lugnt allihopen samtidigt. Tillochmed ena katten har vågat sig fram och ligger och jäser i fåtöljen.

Imorgon fredag. Undra vad man ska hitta på i helgen. Vad ska ni andra hitta på i helgen?

Bilder!

Var och fotade lite i terrarierummet igårkväll när vi kom hem efter att ha varit ner till härnösand och bytt bil. Så nu åker vi inte skräpvolvo längre utan ådi!


Boatjejen våran. En riktig skönhet.

Vem kan låta bli att älska ett sådant vackert huvud?

Viridis burken som den får bo i tills att den växt på sig en del.

Skåda denna skönhet!

På upptäcksfärd i burken

Novah med sitt första godishalsband! Oj så förvånad hon vart när hon smakade på det och insåg att det var godis hon hade kring halsen!

Titta hon snackar!

Satt och skrev ner alla nya ord Novah lärt sig nu i februari. Vart hela 9 stycken som jag kom på! Är säkerligen fler...

Kacka
Gacka
Saff
Kiss
Puppa
Lija
Mommo
Moufa/Fa
Gass
Osa
Kom


Detta är ej kronologisk ordning. Så nu är det upp till er läsare att gissa på vad för ord det är hon lärt sig!

(såg att jag skrivt fel på ett ord så rättade till de, skulle stå Gacka, inte Acka) Svaren kommer ikväll så skynda gissa!

UTMANING!

Jag har blivit utmanad av Helena.


Gör så här:

1. Gå in i din bildmapp
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den
4. Bjud in sex nya bloggpersoner att vara med på utmaningen
5. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade 


Här har vi precis druckit varm o'boy med vispad grädde. Smaskens!


I min tur utmanar jag:
Alla som vill göra den! *big smile*

Försök att skriva ikapp

Ja nu ska jag äntligen försöka skriva ikapp vad som hänt senaste veckan.

Få se... Förra torsdagen så for Martin iväg till Virisen med jobbet sitt. Jag och Novah var hemma själva. Hade jättemysigt hela helgen. Busade och gosade massvis. På lördagen så var vi ut en sväng och åkte lite pulka. Mötte några grannar som var ute och åkte skidor. Så busade och lekte med dom lite. Så kom det en annan med skoter så då åkte jag lite skrana för första gången och Novah fick åka skoter. Vilket roade henne massor! Vi vart väl ute i 2-3 timmar tror jag och busade. Jättehärligt! När vi kom in så lagade vi en varm kopp thé åt oss och satt och mös och värmde oss framför brasan. Hon slocknade ca 18.30 och sov hela natten. Var alldeles utpumpad stackars liten.

Sen på söndagen kom Martin äntligen hem igen. Dock lite blåslagen och stel. Men men är väl så det ska vara efter en weekend till fjälls? Snacka om att det var en liten tjej som vart överlycklig när pappa väckte henne efter att hon sovit middag! Redan på morgonen när hon vaknade berättade jag att pappa skulle komma hem efter att hon sovit middag sen. Började direkt prata om pappa tihi. Snacka om pappas flicka till max alltså!

Helgen har i det stora hela gått kanon. Visst har det varit lite tufft i och med att hon blev sjuk igen.  Dock så hade hon hunnit med 3 dagisperioder på raken så är stora framsteg! Vart faktiskt riktigt imponerad själv över att hon hann vara på dagis så pass länge.

Och snart är det dags för Novahs tvåårsdag (22 dagar) och min tjugitvåårsdag (35 dagar). Undra vad man ska hitta på i present åt Novah. Iof är det ju inte så jättesvårt, är ju total djurdåre så vad som helst som har anknytning till djur så är hon nöjd.

Hoppas det går bra för Martin på jobbet idag. Hade fortfarande ont i rygg och bröstkorg idag, men for endock på jobbet. Hoppas det inte blir nå värre för han åtminstone. Är ju rädd om min karl.

Full rulle!

Finns mycket att berätta om helgen. Dock så får det vänta någon dag till då jag har tid/ork att sitta och printa ner hela helgen. För just nu hinner jag inte för jag ska kolla på 2 ½ män och "gulla" med tigern, plocka öms och kolla efter kvalster. Inge kul göra direkt men ett måste om snaken ska må bra :-) Och vad gör man inte för de älskade djuren? Håll tummarna för att jag lyckas få ut "surtanten" ur sitt terrarie utan att hon hugger (har iof aldrig huggit, bara blåser upp sig och väser..)

Jävla skit också..

Ringde från jobbet jag sökt i förmiddags... Och självfallet fick jag INTE jobbet. FAN!

Äntligen!

Ja äntligen har jag något att skriva om!

Som många i landet runtom redan vet så har det ju varit snövarning, även här uppe i norr där snö inte är något ovanligt fenomen på vintrarna. Sagt och gjort.

När jag yrvaken i morse höll på att fixa iordning Novah för dagis, så säger karln - oj så snö det är! Just fan... Det skulle ju snöa inatt.. Blev så besviken när Martin berättade att det skulle snöa 1-2 deci inatt. Hade ju hoppas på att vi skulle slippa mer snö för denna vinter och gå mot vår och ljusare tider! Visst är det mysigt och vackert med snö... Men börjar bli less nu! Ok.. Det är bara februari, men endå. Vill ha vår! Vill ha ljust! Är så less less LESS på detta mörker! Man blir så deppig av detta mörker. Aja.. Tillbaks till snön igen. Medans jag klädde på Novah så gick Martin ut och sopade bilen och skotta gårdsgången. Hade DÅ kommit 1 ½ deci snö. Kl 11.30 kom Martin hem igen för att skjutsa mig till Vännäs. Och då hade det kommit några centi till. När vi for hemmifrån 12.30 så hade det snöat ytterligare några centi. När vi väl kom hem igen så syntes det inte att Martin hade skottat i morse, hade kommit ca 5 centi till (om inte mer). Vovven överlycklig för mysig mjuk fluffig nysnö. Tur att någon är glad i snön iaf. Nu ikväll när jag var ut med henne sprang hon ut på gården och la sig ner i snön och borrade ner huvudet. Sopade undan de sista centimetrarna som hade kommit innan vi kom hem. Självfallet flög Maja efter snön som en blådåre och jagade snön. När hon la sig ner i snön igen och svalkade sig lite kunde jag inte låta bli att sopa snö över henne också (som såg skitlycklig ut). Enda som syntes i snön var två svarta prickar tihi.

Så.. Vad hade jag i Vännäs att göra idag då som var så viktigt så att karln fick åka från jobbet 5 timmar tidigt? Hade möte med SYOn på Liljaskolan. Har tänkt att försöka komma igång att plugga igen. Plugga igen betygen så jag får ett fullständigt slutbetyg. Men först måste skolan bevilja mig att plugga på distans då det inte går att komma in på lärarledda kurser nu, utan måste då vänta till hösten. Men jag läser gärna hemma i lugn och ro. Måste läsa igen 1000 poäng. Så är mycket att läsa. Som tur var så hade NTI.se måånga intressanta och roliga kurser. Vet inte vad jag ska läsa till sen, utan nu är det bara läsa så jag får slutbetyg.

Så till att börja med, första 20 veckorna blir det
Engelska B
Spanska steg 1
Tyska steg 1
Historia A
Religionskunskap B
Rättskunskap.

Sen till hösten blir det iaf
Psykologi A
Naturkunskap B.

Blir ju ännu fler kurser, men har inte bestämmt mig helt ännu vilka som blir efter dessa. Kanske blir tufft att läsa 6st kurser på 20 veckor. Men det får gå på något vis. Tror nog det ska gå bra. Är helpeppad för att börja plugga igen. Hoppas bara att Lilja beviljar mig att studera. Så.. Har ni tips på hur att formulera ett bra motivationsbrev så får ni gärna ge mig dom!

I helgen känns det som om det blir fullt upp. På fredag efter middagen blir det att åka till Martins jobb för att han ska hjälpa en bekant att bygga ett terrarium och jag och Novah ska städa bilen. Sen på lördag vet man aldrig vad man hittar på på dagen. Men på kvällen så ska vi in till en medlem i reptilföreningen vi är med i på filmkväll. Blir väl bl.a Anaconda 3 och liknande filmer innehållande reptiler. Kan nog bli trevligt.

En till låt...

Har egentligen massor å skriva (inget viktigt egentligen, mer rensa skallen..) Men vet inte vart jag ska börja. Så fram tills att jag kommit på vart fan jag ska börja så får ni hålla tillgodo med lite favvomusik. Kort sammanfattning: Vill lägga mig i dvala och skita i allt och lite till tills allt är ordnat och som det ska vara igen. Typ..



I hate to be in love 
I don´t like being fine
 When I´m at worst
Is when I really feel alive
And I can´t stand to see
You happy people smile
Cause I´m a killer
I would love to make you cry

Bring Me Everyone
I need to hurt someone
I´ll give you love, then I turn you down
My work here, it´s done

They say I´m psycho
And should be put behind bars
That I am damaged
And my soul is full of scars
You shiny people
You should never come this far
Cause I´m a killer
I got murder in my heart

Bring Me Everyone...

Ringing bells in the sky
Is this the bringer of light
No, you fools, it is I
Run for cover or die

Tjopp...

Har inte så mycket å säga så skickar upp en musikvideo till en enligt mig bra låt

RSS 2.0