Fullt ös som vanligt!

Ja i helgen har det varit fullt ös som vanligt...

I torsdags fyllde jag år, men blev bara lugnt firande med Martin och Novah. Bakade en tårta, men efter middagen (som förövrigt vart min favvomat - våfflor! missade ju våffeldagen dagen före) så var vi alla så mätta så att vi glömde bort tårtan. Men på fredagen vart det tårta iaf för min del! Vart tillochmed så fuskigt så att det blev tårtfrukost! Sen vart de bara å ta de lugnt och storstäda eller ja.. Iaf börja. Sen på lördagen kom arbetskompis åt Martin och hans tjej ut å hälsade på. Grillade och drack nån öl å cider å hade allmänt trevligt. Söndagen vart bara lugn. Och idag har det varit bråka med datorn och plugga som gällt. Samma imorgon. Sen på fredag far vi till dalarna en vecka! Gud så jag längtar!

Simmar i tapetklister

Fick en förfrågan av en god vän nu på morgonen om jag svävar på moln, eftersom jag för närvarande är väldigt väck. Men nej... På moln svävar jag definitivt inte! Utan mer simmar i tapetklister. Alla tankar bara far runt runt i huvudet men hur mycket jag än försöker fokusera och strävar för att komma frammåt så går det så trögt så trögt så att kommer knappt någon vart överhuvudtaget. Frågan är bara hur fan det ska gå med studierna idag när jag är så totalt ofokuserad. Ge mig en boink i huvet så man kanske kan tänka klart igen!

Dags för uppdatering kanske?

Jaa... Som det kanske har märkts så har jag inte uppdaterat här på ett tag. Har haft så fullt upp med studierna, så har inte hunnit med att uppdatera här, nästan direkt jag blivit klar med dagens studier så har Novah & Martin kommit hem från dagis och jobb så då har man varit social med dom.

Så.. Få se vart vi var nånstans då...

Torsdag 12/3 
Mor, syster och Gurra kom upp till oss mitt i natten. Resan hade gått jättebra, och vi satt uppe och snackade lite i nån timme innan alla var jättetrötta. Martin och Novah hade redan gått och lagt sig eftersom dom skulle upp tidigt för att fara på dagis och jobb.

Fredag 13/3
Den stora 2årsfödelsedagen!
Hade satt ett paket i bröstfickan på hennes overall som hon fick öppna innan hon for till dagis. Hon fick ett sett med hårspännen och snoddar eftersom jag i mitt stilla sinne tänkte att hon kunde få ha nå nytt hårspänne på dagis när det endock var födelsedag. Dock så glömde jag säga det till Martin och han förstod inte piken, så hon vart utan hårspänne på dagis *fniss*. Har insett det att det är en riktigt flick-flicka vi har, älskar när man borstar håret, sätter i snoddar och spännen, gillar å måla naglarna å klä upp sig... Så tillbaks till dagen, hon fick med sig en bytta med glass till dagis som födelsedagsfika, vilket vart väldigt poppis där. KL 13 for jag, mor, syster och Gurra och hämtade Novah på dagis. Tänkte att hon skulle få halvdag eftersom hon hade mormor och moster på besök. For och handlade det sista till tårtan och mat, sen hem och sätta igång att baka. Gjorde 3st rulltårte"plattor" som tårtbotten och fyllde tårtan med hallonmousse och chokladmousse och täckte med vaniljvispad grädde. Gjorde bakgrunden på tårtan rosa, och så vart den en blå orm som mönster på den. Hade ingen grön karamellfärg på affärn, så fick bli blå. Kunde ju inte passa bättre än en ormtårta åt en ormtokig tvååring. Medans jag bakade så badade Novah skumbad i sin badbalja i köket. Uj så blött det blev på golvet!

När Martin kom hem var det dags för middag. Vart så lyxig middag så att det blev lövstek, sås, pommes och grönsaker. Jädrans så Novah tröck i sig kött! Tror hon åt nästan 2 lövstekar + massa gurka.

Efter middagen vart det dagens höjdpunkt! Paketöppning! Hon fick en jättefin cykel med stödhjul, kläder, dumbo-cdbok, mer hårspännen & snoddar, dockkläder, pengar å säkert nå mer som jag glömt.

Sen vart det dags för tårta! Oj så hon fick kämpa för att blåsa ut ljuset! Tårtan vart iaf jättegod!

Lördag 14/3
Gjorde oss i ordning och for in till stan. Började med ett besök på Holmsunds tropikhus så mamma skulle få se kobror i verkligheten. Vart ett lyckat besök iaf och avslutades på fiket ovanför. Sen vart det att fara in till stan och hämta den sena presenten från mig och Martin till Novah. Hon följde med morsan, syster och Gurra på affärn och for hem med dom. När vi kom hem så gick Novah, mor och syster ut på promenad medans jag och Martin gjorde klart det sista förberedelserna för hennes present. Precist när vi såg dom komma in på gården igen så var vi klara! Så efter att Novah kommit in så visade vi in henne på hennes rum där hennes present stod! En alldeles egen chinchilla!

Sen så har det väl inte hänt så mycket mer, mor & co for hem på söndan igen och tog med sig Maja ner, så nu är vi vovvelösa, vilket känns ganska skönt även om man saknar henne. Men nu har jag tid att kunna fokusera mig på studierna ordentligt utan att bli störd. Blir så lätt ofokuserad. Kan inte ens ha tvn på om jag studerar, inte ens radion! Det ska vara riktigt tyst om jag ska kunna koncentrera mig. Sen så vart det nog fel från början med Maja, tog henne alldeles för tätt inpå andra hunden vi hade. Saknar honom alldeles för mycket för att kunna ta till mig en annan hund riktigt ordentligt. Men men..

Annars övrigt i veckan har det bara varit plugga, förutom i torsdags å fredags för då var Novah hemma med feber. Torsdagskvällen låg hon enda uppe på 39.1 grader! Inte undra på om hon var hängig på dagen och sov så mycket som hon gjorde. På fredagsmorgonen hade iaf febern gått ner till 38.0 och sen idag har hon varit sig själv igen. Så var nog bara en kort feberperiod som tur var. Inge kul när dom små är dåliga. Fast feber är ju ganska "skönt" på det viset att hon blir så lugn och bara vill gosas. Så i torsdags och fredags har vi nästan bara gosat. Ja det var väl det. Hoppas ni andra haft en bra vecka och får/haft en kanonhelg! Även om jag inte skrivit här, eller kommenterat bloggar på sista tiden så är jag inne och läser titt som tätt ;-)

Totalt slut!

Fy tusan så slut jag är nu! Har enda sedan jag klev upp i morse haft full rulle här hemma med att städa å fixa terrarierna som skulle målas. Eftersom mor & co kommer upp hit inatt så kändes det ganska aktuellt med en röjning av bostaden. Var ganska svårmotiverad till att sätta igång i morse måste jag erkänna. Målade takena i terrarierna och medans det torkade hyfsat så städade jag klart.. Eller ja.. Nästan klart eftersom vi har glömt att införskaffa skurtrasor och dammsugaren har gett upp hoppet om livet så kan jag inte göra städningen komplett idag. Eller ja..Skura köksbänken kan jag göra sen om vi kommer ihåg att handla trasor på affärn sen. Nä man kanske skulle ta å hänga tvätten så man har nå rena kläder imorgon å sen slänga sig i duschen å tvätta bort lite färg.

Snurr...

Ough bara snurrar i skallen nu... Novah fyller 2 på fredag... Studierna tar massa tid på dagarna. Är klar med veckans engelska & spanska. Halvklar med tyskan sen är det historian kvar. Shit känns totalt jättegrötigt i hela huvudet... Har ju fan inte ens fixat present åt Novah än! Vet inte alls vad att ge henne! Börjar iaf ge upp hoppet om ett födelsedagsplus. Är väl lika bra att ställa in sig på att det inte blir något plus denna månad heller. Inte så lätt att försöka hoppas fullt ut med en karl som inte vet vad han vill *suckar längtande* Aja.. Vi har ju kommit så långt iaf så att vi har pratat om det, det enda vi inte är överens om är när... Själv ser jag inte problemet i att försöka nu, när vi egentligen skulle haft en på g om en månad om den inte dött när den gjorde..

Dårhus!

Kan man verkligen säga att det varit här i helgen! I torsdags ringde grannen och frågade om vi hade lust att vara hundvakt åt deras två jyckar. Och snäll som man är så säger man självfallet ja till det :-) Hundar är ju så mysiga så. Så vi har haft tre stycke bushundar här. Har förvisso gått ganska bra i det stora hela. Men har vart ganska fullt upp å hålla koll på tre yrväder. Bara det att få Maja att förstå att hon ska låta bli dom andra hundarnas matskålar var en historia för sig! Och gå ut med tre hundar i koppel som alla vill åt olika håll å trasslar fast sig! Huvvaligen! Efter första gången så lessnade jag och lät Maja springa löst istället. Vi provade ha dom andra två lösa men då sprang dom hem till sig direkt så man fick lov å hämta dom där eftersom dom inte lyssnade på oss. Så efter det hoppade vi över den idén.

I fredags kom Martins arbetskamrat å hälsade på. Han å Martin drack nån öl å jag nått glas vin å nån grogg. Kollade på lite filmer å spelade lite WII som han hade med sig. Lördagen vart bara slappdag. Innan arbetskamraten for hem glodde vi på två till filmer, blev Madagascar 2 och Snow Buddies. Kan rekomendera båda två! Har blivit en del filmtittande sedan vi fick hem projektorn. Blir väl iaf en film om dagen minst *fniss*

Idag var vi in till stan å hämtade lite foder åt stor-ormarna. Sen kollade vi på Godkänd Kvalitetshumor med Henrik Dorsin och så kollade vi lite Nile City. Försökt å matat lite ormar också. 4 av 6 matvägrade idag så känns mindre kul. Men men dom äter väl så småningom. Många ormar brukar ju kunna matvägra under vinterhalvåret. Känns mindre lockande med tigerpytonhannen vi får hem om 2 veckor som bara ätit själv en gång på tre år och måste tvångsmatas. Blir en ny erfarenhet det också, ska bli spännande. Han är 3 år och är 1.5m. Våran hona är 1-2 år och är 2meter, så han borde vara minst en meter till. Och tydligen har han lite humör också. Som sagt. Blir spännande :-)

Hoppas ni andra haft en fin helg och är mycket piggare än vad jag är nu i skrivandets stund. Om en vecka börjar jag plugga!

RSS 2.0