Pepparkaksbak!

Idag har vi slagit på stort och tjuvstartat 1 dag med julpynt och pepparkaksbak!

Började i morse med att leta fram julstjärnorna och adventsljusstakarna och sätta upp dom. Sen vart det gardiner i köket och julduk på bordet och de få julprydnadssaker vi har fram. Klädde Novah i finkläderna som hon fick av sin mormor igår å pysslade på litegranna. For in en sväng till Vännäs och handlade det sista till maten som vi glömde igår.

Kom hem och bakade pepparkakor med Novah. Mjölet och degen var det som var roligast, att kavla och måtta ut figurer var inte lika kul. Största delen av hennes degbit hamnade dock i magen, men det är väl så det ska vara med barn. Tror nästan det är något inbyggt hos barn. Att när det är pepparkaksbak så ska man äta degen och strunta i att baka kakor. Hon har aldrig bakat pepparkakor förut! Och endock så började hon äta direkt hon fick en degbit framför sig. Han knappt öppna degförpackningen innan hon tagit en tugga från degen. Men vi hade en trevlig stund tillsammans iaf medans pappa tömde diskmaskinen. Jag fick en mugg med varm glögg medans Novah fick ett glas med julmust. Så jättemysigt!

Busade i sängen en sväng, kuddkrig, kurragömma och läste lite. Sen vart det dags att iordningställa middagen och fixa det sista där. Martin var duktig och gjorde hasselbackspotatis medans jag gjorde rödvinssås. Rostbiffen som legat i saltlag enda sedan inatt var lagomt saftig och mör. MMMmm! Var längesedan vi åt så god mat! Hemlagad rostbiff/tjälknul med hasselbackspotatis och egenkomponerad rödvinssås. Så fantastiskt gott!

Efter middagen satte vi oss och kollade på Miami Ink. Det är ett program som är ett måste! Oavsett om det är repriser eller ej. Tatueringsgalna som vi är båda två. Önskar bara man hade råd att göra lite fler tatueringar, eller köpa sig ett eget kit. Är så satans sugen på att lära mig att tatuera. Har länge varit en dröm. Den dagen jag har pengarna blir det att köpa sig utrustning och öva öva och öva!

Efter Miami Ink så kilade Martin upp på vinden och högg ner en plastgran som han ställde upp i vardagsrummet. Novah som redan för flera dagar sedan hade laddat med julgranskulor hade fullt upp med att sprida ut alla kulor överallt i vardagsrummet så att mamma och pappa INTE skulle få chansen att placera några i granen.

Bilder från dagen kommer imorgon när blogg.se tillåter mig att lägga upp bilder, för just nu är det nått jättemysko som säger forbidden och nästa gång 500 Internal Server Error.

Fantastisk liten tjej!

Oh måste bara berätta! Vi har ju iaf världens underbaraste lilla tjej (som om det vore något nytt?*blink*). Hade lite sämre dag igår och är väldigt väldigt känslosam av mig.

Satt och kollade på bilder på prematurer. Och då vällde alla minnen och känslor över mig igen. Allt kom tillbaks. Var precis som om det var nyss vi upplevde den resan. Minnesbilder snabbspolades framför mina ögon, alla intryck, ja allting från den tiden! Allt ifrån när vi var på tillväxtultraljudet tills vi kom hem. Alla känslor under tiden där. All tid när man svävade mellan hopp och förtvivlan. Upplevde allt som om det vore igår igen.

Satt med Novah i famnen och tittade på henne, då brast allt och började tokgråta. Hon tittar på mig med en så varm blick som smälte hela mig, sträckte handen mot mitt ansikte och satt och strök mig över kinden, medans hon höll andra handen om min arm. Lutar sig mot mig och överöser mig med pussar och kramar.

Det gjorde ju inte saken bättre, började ju gråta ännu mer då. Men dock av lycka. Lycka över att ha en sån fantastisk liten mirakel tjej, som tröstar sin mor när hon ledsen. Har aldrig någonsin känt en sådan värme som hon utstrålade igår, förut. Var helt magiskt. Nog för att hon utstrålar värme oftast, men inte i den graden. Tog henne i min famn och bara satt och höll om henne. Då börjar hon skratta, precis som för att mena - Men mamma nu är det bra, är inget att vara ledsen över, jag var ju stark och duktig och klarade mig bra, jag är ju här med dig och är frisk och glad! Då kunde jag inte längre hålla mig från att le och skratta.

För er som inte visste så är Novah född i v.28+1, och vi var väldigt nära på att förlora henne. Ett ynka litet dygn ifrån. Var på tillväxtultraljud, 13/3-07, pga minskade fosterrörelser. Där såg dom att min moderkaka lagt av och inte gav näring till henne + att hon var tillväxthämmad med 39% och att jag hade oerhört lite fostervatten. Så vart skickad raka vägen till förlossningen där som satte CTG. Efter några timmar kom dom in och sa att nu ska hon ut! Så vart akutsnittad samma dag. Där handlade det om minuter. Men direkt hon kom ut ur magen mådde hon bra. Klarade sig galant trots en liten liten hjärnblödning + blåsljud på hjärtat. Men nu är hon helt friskförklarad.

Oj...

Ja.. Jag är visst inte så bra på att uppdatera här *fniss*
Har inte hänt så mycke under veckan så har inte haft så mycket att säga. Har haft Novah hemma på dagtid igår och idag. Haft två helt jättemysiga dagar här hemma. Vi har städat å grejjat, busat, myst och läst massa böcker. Glömde berätta en sak i måndags! Maja, våran hund är fruktansvärt åksjuk av sig och är inte alls kompis med bilen. Men! I måndags när vi skulle hem från träningen hoppade hon in i bilen själv! Vart så chockad så stod bara och kollade på henne...

Har försökt ändra om designen på bloggen. Är inte helt färdig ännu. Men får duga för stunden. Kan ju inte sitta hela dagarna och fippla i photoshop å grejja ;-) Även om jag skulle vilja så jag någongång får till sidan så som jag vill ha den! Men det kommer väl någongång det med :-) Var så jättelängesen jag arbetade ordentligt i photoshop så har glömt en massa. *suck*

I helgen vet jag inte alls vad som händer. Ska väl försöka fixa till i terrarierummet ordentligt å flytta in stora terrariet vi har i vardagsrummet, in dit. Försöka göra iordning inför när lilla tigerpyton väl kommer hem. Ser fram emot att få erfarenhet av att ha stora ormar också. Vi hade tänkt att åka fram och åter till Östersund och lämna lite foder + orm, men då skulle hon som ska ha de jobba hela helgen *typiskt...*

Fy tusan så kallt!

Har vart lite borta eftersom jag jobbade igår. Tror allvarligt talat jag håller på å frys ihjäl! Är så genomfrusen sen igår. Först stå och vänta på busse i 40 min (bussen var sen så klart!) sen gå en 15 min promenad från bussen till jobbet. Och sen hålla på å krångla med rullstol i blås å snö å kallt. Sen gå en till 15min promenad till bussen, står där å väntar i 20 min. Sen var det bara dryga timmen kvar till nästa buss hem! Väntsalen på station hade självfallet inte öppet, å inga pengar så man kunde handla nå fika heller. Sen hem dit där det var +13 grader inne, städa efter hunden som fått vara hemma hela stackars dagen. Försöka göra någon brasa och laga nå mat. Sen var det bara att klä på sig inför hunddträningen! Så då vart de en timme till i snöblåst å kallt. Fast då rörde man sig ju lite åtminstone. Så är ganska så genomfrusen även nu! Blir att elda som tusan idag för å få upp nån värme *fniss*

Ojojoj...

Ja.. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Martin är ute med jobbet ikväll på hockey. Så är hemma själv med våran lillskrutta. Haft en myspysbus dag idag :-) Novah duschade slut på varmvattnet idag så när jag klev in i duschen å tvålade in mig så fanns där inge varmvatten när jag skulle skölja av mig. Så det vart å tvätta sig å raka benen i kallvatten. Skapligt blodiga benen blev efter att ha blivit rakade när dom var knottriga. Aj aj aj.. Men men gick det också. Hm... Försöker komma på allt vi gjort idag. Men går inte så bra för tillfället märker jag. Få se.. Jag hade duschat... Å sen.. Så nä.. Va fan. Totalstillestånd! Vet iaf att vi busade en hel del på dagen åtminstone :-D

På eftermiddag fick jag nått tokryck och blev riktigt sugen på öl! Jag som inte ens tycker om öl! Men hittade iaf en kall öl i kylskåpet. Uj så go den var! Men när den var slut så var det inge gott mer med öl så det fick räcka med en. Till mat vart de korv med bröd. Novah åt brödet och gav korven till hunden när jag inte såg. *suck* Sen blev ett glas vitt vin med päronsoda. Mmmm så gott! Novah fick sin kexchoklad hon handlade på affärn i torsdags. Hon satt och smaskade framför tvn på den och jag på mina kinderäggs-stänger. Inte helt fel det heller :-)

Sen går vi och sätter oss vid datorn och kollar på musik på youtube, sjunger och dansar lite. Sen är det fullt rejs på golvet. Novah leker på för sig själv och med vovven en stund. Sen så kommer hon tillbaks till sovrummet tar min telefon å sätter sig å pysslar med kläderna i klädeskartongen. Kryper sedan ner i den och lägger sig ovanpå alla kläder och ligger där i kartongen och vilar en stund. Ser att hon är trött så då går vi å byter blöja och säger godnatt. Hon somnar ganska snart.

Tar ett tredje glas med vin och päronsoda och sätter mig vid datorn. Blir sittandes på familjeliv i några timmar i en av alla missfallstrådar. Och jag hade så kul! Vi hade inget speciellt samtalsämne, utan pratade mest om allt mellan himmel och jord. Men stämmningen var så god där! Även om det är en deppig tråd egentligen, för hur kan man se missfall som något positivt? Men ikväll "glömde" vi allt vad missfall heter och hade bara en allmänt trevlig kväll ihop där. Oj vilket härligt gäng där är. Var en sån kväll som man verkligen behövde. Många goda skratt fick jag mig iaf. Men godaste skrattet fick jag iaf tack vare Novah. Satt här vid datorn och skrev lite när jag hör hur hon börjar "prata" bakom mig i sängen. Smyger sakta dit med nappen i högsta hugg. Sätter mig på huk vid sängen å tittar på henne när hon pratar och ser att hon sover fortfarande! Så min lillskrutta pratade alltså i sömnen!

Men nu börjar jag bli trött! Klockan är ju endock kvart i 3. Godnatt!

Igår en bra dag och idag en bra dag =)

Jepp så de så! Igår var jag på bra humör hela dagen och idag är jag hittils på bra humör också =D Novah var jättego igår. Väldigt mammig dock, så bar runt på henne nästan hela hennes vakna tid. Skapligt mör man var i ryggen sen! Hon satt och målade flera tavlor igår. Min duktiga lilla konstnär :-)

Idag är ingen bra dag...

Idag känns som en depp dag. Igår var jag på strålande humör HELA dagen! Och nu denna morgon totaldepp... Fattar inte! Känns bara som om allt är hopplöst. Kan ju iof bero på att kroppen antagligen inte kommit tillbaks till sitt normala spår efter missfallet ännu. Trodde ju jag skulle ha ägglossning nu i måndags, men tvivlar på det. Känns inte som om jag kommer ha nån ägglossning denna månad. Om inte annat så är det nog kört vilket fall som helst. Känns så jävla trist. Hade verkligen hoppats på att vara "back on track" så snart som möjligt... Men som det känns just nu så blir det inte att fira jul å nyår som gravid iaf *snyft*

Ops...

Har nu glömt bort att skriva här ett tag :-) Har haft fullt upp i helgen med en liten sjukling. I lördags var hon så trött och slut så hon ratade tilloch med sin godispåse (fick en Tom & Jerry påse). Åt 2-3 godisar sen så nä... Satt med henne och kollade på Madagaskar. Slutade med att hon la sig på soffan med huvudet på mitt ben och sov. Vaknade efter ca 15-30min, sen var det full fart en stund tills pappa kom med chipsskålen då åt man lite :-) Stackars liten hade sån hosta å snuva å feber. 38.7 1 timme efter att hon fått alvedon, så vill inte ens tänka på vad hon hade i feber innan! Annars har det mest varit en lugn helg. Inte hänt så mycket. All energi har lagts på Novah iprincip. Nä ta å laga lite mat nu kanske :-) Hejs

House of Metal 2009

Insåg ju igår att det snart är dags för House of Metal 2009. Bara 3 månader kvar! Skapligt jäkla sugen man är på att gå då! Satt och kollade lite på vilka band som spelar och kollade på tuben å lyssnade igenom lite. Jäklar så jag fastnade för tyska bandet Storm Warrior. Så nu är det "bara" att försöka spara pengar så man kan ta sig dit :-D Eller ja... Ta sig dit kan man ju för det är ju bara inne i Ume.. Men man ska ju ha råd att gå in också.
 


Men men till nått helt annat. Fredag! Äntligen helg! Nog för att det inte gör någon större skillnad egentligen. Dagarna känns endock ganska lika oavsett om det är helgdag eller ej. Enda skillnaden är väl att Martin är hemma iaf *glad* Hoppas ägglossningen sker i helgen så man kan få upp humöret litegranna. För som det varit nu senaste tiden har humöret legat totalt i botten. *suck*

Hoppla hejsan skruttotjofräs eller nått sånt...

Var på allmänlydnadsträning igår med Maja. Som den vanliga turen man har så spöregnade det hela träningspasset. Men men vad gör det? Är det inte så att man som hundägare ska tycka det är skitkul att vara ute och träna med hunden oavsett väder och vind? Kan faktiskt ärligt säga att så är det! Jag hade skitkul hela träningen igår! Trots att jag var bland dom enda som inte hade regnkläder. Och jag tror Maja hade kul hon med! Inte såg hon ledsen ut fastän pälsen dröp av regnvatten och lera! Tränade inkallning, möten, stanna och olika distraheringsmoment. Gick i varje fall hur bra som helst på alla övningarna! Är riktigt imponerad över hur duktig voffis vi har! Gick tillochmed bra att åka bil! Hela vägen hem låg hon ner i bilen! Och när jag öppnade bakluckan för att släppa ut henne så ville hon knappt hoppa ut! Fick locka å tjollra en bra stund för att få ut henne *fniss* Såg ut att ligga så bra där hon låg så. Var ju torrt och varmt där hihi.

Tränade lite med henne idag med. De där med att stanna kvar medans jag går iväg och inkallning. Gick fruktansvärt bra! Fastän yngsta katten våran var å sprang omkring oss. Hon la sig tillochmed ner i väntan på att jag skulle ropa in henne. Så stolt över våran Majatjej så!

Fan... Har lyckats avstå från att tänka och gråta över missfallet några dagar nu. Men idag kom sorgen tillbaks igen. Vet inte om det är för att det snart är dags för ägglossning igen och att det känns så hopplöst att vara tillbaks där igen, när man egentligen skulle ha varit i 18e veckan. Önskar att det vore en mardröm så att man fick vakna upp vilken sekund som helst och inse att man har kvar graviditeten endå... Fast så bra tur har man ju inte. Nä hoppas ägglossningen kommer i helgen så man har något att glädja sig över och kunna hoppas på att mensen INTE kommer denna månad! Utan att man får ett till litet litet plus på stickan sådär lagom till första advent.

Vad var det som hände?

Som utlovat så ska jag nu berätta svaret på gårdagens fråga... Skratta inte ihjäl er nu av min klumpighet.

Höll på att vispa grädde på jobbet då visparna började att vobbla. Stängde av vispen och upptäcker att visparna med lätthet lossnar om man drar lite i dom. Försöker trycka fast dom ordentligt i vispen å har kroppen som motstöd för själv vispapparaten. Råkar då skjuta knappen som sätter igång vispen frammåt så den startar, precis när jag har mitt finger vid visparna som slår igång rätt över fingret.

Aj som fan!

Nu är det måndag igen! Tänkte ta lite granna om gårdagen. Var ju på jobb igår. Gick helt kanon! Visserligen glömde jag bort mig lite nu och då, men ingenting som inte rättades till. Men... Ja det finns ju alltid ett men... Gjorde illa mig ganska rejält. Vet inte ens om jag vågar berätta vad jag gjorde... Är så satans klantigt. Men om vi kör gissningslek kanske? Lägger upp bild på mitt normala vänstra pekfinger och bild på mitt bra svullna högra pekfinger. Dock 2-3 timmar efter "olyckan"






Kan inte räta ut på fingret helt :-( Dock böja lite neråt på det. Men håller iaf en någorlunda normal färg så är nog inte så illa. Förutom att jag inte har någon "fingertoppskänsla" i det fingret. Skapligt mysko allt känns.

Helg!

Idag är det lördag. Lugn dag. Eller ja så lugnt har det väl egentligen inte varit. Har städat hela dagen. Tog förvisso en paus mitt på dagen för att fara till affären. Ganska giltlig orsak för att ta städpaus tycker jag. Men nu är vi nästan färdiga! Är bara golvskurningen kvar, vilken likagärna kan vänta till imorgon. Vet inte riktigt vad man ska hitta på att titta på på tvn ikväll. Jag och Martin har ju så oerhört olika smak gällande filmer och tv program. Men men det löser sig nog tillslut.

Imorgon ska det jobbas iaf för min del 9-17. Önskar bara jag kunde få jobba lite mer.

Igår vart det väl inte allt för lugnt. Var över till grannen igår och åt middag (pizza) å sen vart det väl lite fest. Tog med mig en vinpava... Slog upp ett glas, tog en klunk och hällde ut resten. Var fan inte gott med vin igår. Iof tycker sällan det är gott med alkoholhaltiga drycker. Inte ens 2.25% ciderna som finns på mataffärerna. Nä tacka vet jag läsk och saft! Kommer väl en längre resumé av helgen sen när jag har tid att skriva :-)

Hejsan hoppsan!

Ja nu tror jag jag är färdig med bloggen här för en liten stund åtminstone. Får duga så länge. Vill ju börja blogga igen ju :-) Lättast är väl att ta vid där den andra slutade. Fast jag egentligen skulle vilja lägga in alla gamla inlägg därifrån också så det hela blir sammanhängande. Men har inte kommit på hur man ändrar på datumena på inläggen ännu, om det ens går.

Nu känns det äntligen som om jag är tillbaks på ruta ett igen. Mensen kom i måndags och slutade igår kväll. Så fruktansvärt härligt! Hade trott att det skulle ta så mycket mycket längre tid att få tillbaks den efter missfallet. Trodde att jag hade kommit över det någorlunda, men insåg i onsdags vad fel jag hade. Har klarat mig i ca en vecka utan att vara depp över det. Men nu har det kommit igen. Crap... Kanske var menshormonerna som ställde till det hela. Men har så svårt att låta bli att tänka på hur det skulle ha varit. Jävligt dumt, jag vet. Men kan fan inte låta bli! Direkt när jag tror att jag kommit över det, så händer det något som river upp såren igen. Så är det HELA JÄVLA TIDEN! Blir så fruktansvärt less på det! Så förlåt alla gravida om jag nonchalerar er! Jag måste tänka på mitt eget välbefinnande för engångskull. Och ska mina själsliga sår kunna läkas någon gång så hjälper det inte att utsätta sig för det som gör mest ont. Vill bara sticka på semester med familjen och roa oss och glömma det som hänt.

Just nu längtar jag bara efter att få vara hos mor ett tag. Saknar min mor och lillasyster så fruktansvärt mycket! Längtar självfallet efter en ny graviditet igen också... Skulle vilja vara gravid NU! Men det är ju tyvärr omöjligt då mensen slutade inatt... Så får ju vänta minst en månad innan jag vet om det är dags igen. Hoppas hoppas verkligen att det tar sig denna månad! Hoppas att Martin vill försöka igen denna månad! Står verkligen inte ut med att behöva skjuta upp det hela ännu en månad.

Till något helt annat. Har råkat ut för något jättekonstigt! Visst ok att man får lite med finnar vid mens. Men nu har jag fått blåsor i hela ansiktet! Är som småsmåsmå blåsor. Började först på ena sidan av pannan för att sedan sprida sig över 3/4 av pannan. Och igårkväll såg jag att det spridit sig ner över ena kinden också! Nu på morgonen upptäckte jag att det spridit sig över hakan och resten av ansiktet! Vad i helvete är detta?! Kliar inte men svider dock litegranna. Ganska otäckt måste jag säga! Vattkoppor är det inte för det har jag redan haft! Och så är dom så pyttesmå...

RSS 2.0