Sådära!

Jag tror iaf att intervjun gick bra. Var där en halvtimme tidigt, men som tur var gjorde det ingenting. Hellre tidig än sen :-) Jag tror det gick bra iaf. Hon frågade lite om vad jag gjort tidigare å sådär. Och tyckte det lät bra att jag jobbat på restaurang tidigare. Och tyckte även det lät kanon att jag älskar att baka - Baka kan du nog få göra här, då får vi lite annat fikabröd än det gamla vanliga. Sa hon med ett glatt leende :-D Så det måste ju varit positivt! Så inom två veckor får jag veta hur det har gått och om jag får jobbet. Sa att jag kunde börjat imorgon om hon hade velat det *fniss* Var iaf jättetrevlig hon jag pratade med och restaurangen var sådär lagomt liten och mysig. Så fick en bra magkänsla av det. Nu är det inte mycket annat att göra än att hålla tummarna :-)

Vila i frid våran älskade Anna

Igår efter att jag lagt Novah hade Martin en hälsning ifrån min far. Våran älskade Anna hade äntligen fått komma till sin Herman igen. Även om jag självfallet sörjer henne jättemycket så känner jag endock lättnad för hennes skull. Äntligen har hon fått komma till sin älskade make igen och slipper sjuksängen och allt därtill. Men det kommer kännas tomt utan henne i livet. Ingen Anna att åka och hälsa på längre när man är till hemstaden.. Det är nu man vill vara litet barn igen och kunna krypa upp i sin fars starka trygga famn och bara få gråta en stund... Tack och lov för att jag hann dit i julas och hälsa på henne.

Nervös!

Fy attans så nervös jag var nyss! Tog mig själv i kragen och ringde på ett jobb jag ville ha. Och tror ni int på fan att jag ska få komma på träff/intervju imorgon!!! Åh jag är så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen!

OrmtjusarNovah

Igår var vi och hämtade nya terrariestapeln som vi har väntat i veckor på att få hämta. Så igårkväll ägnades åt att fixa och dola med att få i ordning i den. Martin och Novah flyttade på djuren så fixade jag iordning terrarierna. Sist fixade vi ordning till Novahs orm som är en liten kungspytontjej. Direkt hennes burk ställdes ner på golvet (har bott i en provosorisk låda en liten stund) och Martin öppnade lådan för att ta ut ormen så var Novah där först och plockade snabbt upp ormen ur lådan och gav ormen en stoor kram. Och även en stoor puss.

Hon satt och höll om den där ormen som om den vore hennes käraste ägodel. Kan säga att det var oerhört stolta föräldrar som tittade till sin lilla dotter när hon varsamt pysslade om sin orm. Satt gott och väl en timme och gosade med sin orm. När vi tyckte att det var läggdags för både Novah och orm så reste hon sig upp och gick mot dörren, med ormen i famnen. Hon skulle alltså ha med den att sova med! Men det fick hon ju såklart inte. Försökte få henne att förstå att ormen skulle sova i sitt terrarie. Men då höll hon bara ormen ännu hårdare intill sig. Försökte få henne att ge mig ormen, men gick inte heller, samma resultat där.

Lyckades få lös ormen ur hennes grepp innan hon märkte vad som skett så var ormen tillbaks i sitt terrarie. Vilket resulterade i en fullständigt förkrossad Novah som grät riktigt stora pelleskuttårar (som pappa Martin brukar säga). När hon såg vart ormen tagit vägen så sprang hon fort dit och öppnade upp terrariet och plockade upp ormen igen och pussade på den och höll om den. Så hon fick  väl sitta med den en stund till. Tillslut så tittade jag och Martin på varandra och sa jag tar ormen, du tar Novah. Sagt och gjort. Martin tog Novah och jag tog lös ormen. Fort in i duschen med Novah för att hon skulle glömma bort ormen för stunden. Vilket hon faktiskt gjorde. Men har lovat henne att hon ska få hålla i den idag igen och även få mata sin orm själv. Så vi får väl se hur det går. Blir bilder på det också sen.



Vänskap

Dagens blogginlägg ägnar jag åt en väldigt närstående vän som inte har det så lätt i sitt liv jämt.

Oavsett om vi nu för tiden inte träffas så ofta längre, så finns du alltid med mig i tankarna. Ibland när jag är nere så tänker jag tillbaks på tiden när vi var små, eller ja mindre iaf. Och det får mig alltid att dra på smilbanden. Att se tillbaks på den tiden får det att kännas som om det var igår. Eller ja, åtminstone sommaren som var, eftersom vi oftast träffades på somrarna och på påskloven. Som tillexempel första sommaren vi träffades, ute på mina kusiners udde, när vi smög upp mitt i natten/tidig morgon och badade i havet. Och resan vi gjorde till grönan med din mor och gubben som ramlade över mig på pendeltåget. Och när vi for och fiskade småspigg åt katten din.. När du din rackare tvingade mig att ha dom små äcklen i mitt cyklop. Haha... Eller när vi sminkade oss med krossade blåbär påväg hem efter badet. Oj ojoj.. Det var tider det. Inte hade vi många bekymmer då inte. Vad blev det av med dom där två små flickorna som var som ler och långhalm på somrarna? Dessa somrar vi hade ihop var dom bästa i min barndom. Och jag kommer alltid att se tillbaks på dom med glädje.

En man faller ner i ett hål fyllt av mörker och förtvivlan.
Han är rädd och känner sig ensam
 En läkare kommer förbi och frågar ”Behöver du hjälp”?
Mannen svarar ”Snälla, hjälp mig ur det här”
Läkaren skriver ett recept och slänger ner det i hålet.
Men receptet tar inte upp honom ur hålet.

En präst kommer senare och frågar ”Vill du ha hjälp”?
Mannen svarar ”Jag är rädd, jag vill komma upp ur mörkret”
Prästen skriver en bön och slänger ner den i hålet.

Men mannen är fortfarande kvar i hålet av mörker och förtvivlan.

En vän kommer och säger ”Där kan du ju inte vara”
Mannen svarar ”Hämta hjälp, för jag klarar inte av det här länge till”
Vännen hoppar då ner i hålet.
Mannen säger ”Varför gjorde du så? Nu är vi ju fast i hålet båda två”
Vännen svarar ”Ingen fara, jag har varit här förut och tillsammans kan vi ta oss upp igen”

 Diktare okänd...

*gäsp*

Trött... trött och TRÖTT.. Men kan inte sova.. Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova *lalalala* Gubben slocknade när han nattade lillskrutt (som förövrigt är förkyld igen.. 1 dag på dagis å sjuk igen *suck*) Illamående tillåfrån och inte sugen på nånting. Vettesjuttsiken om jag håll på å åka på nån jävla influensa eller nå skit.. Mat är inte gott längre.. Knappt bullar var gott! Godis och chips jättegott i några tuggor.. Men allt bara växer i munnen *huvva* Drömmer som sjutton om nätterna. Vilket inte hör till vanligheterna. Nyser flera gånger om dagen, svider i halsen till och från. *suck*  Och mensvärk tillochfrån.. Redan! Ska ju inte ha mens förens om 1 ½ vecka för tusan! Nä ta å springa ut med Maja och sen krypa ner i sängen... Man vet aldrig när Novah vaknar..

Sjukling

Novah var tjurig och lättstött hela dagen igår. Och blev bara varmare och varmare. Nog för att vi hade ganska varmt inne igår och hon är varm i sig självt. Men när tillochmed hennes händer och fötter är varma är det något som inte stämmer. Innan vi hunnit ta tempen så somnade hon i pappas famn. Somnar sittandes mot honom, huvudet på axeln och ett fast tag i ena örat. Hon är nämligen en riktig örontjej. Inte i den bemärkelsen att hon har problem med öronen, utan är heltokig i öron och pilla i öron! Efter någon timme så vaknar hon igen. Typiskt. Vi som trodde hon hade gjort tidig natt! Tog tempen på henne. Tempen brukar sakta stiga dit den ska, men nu riktigt tog den jätteskutt enda upp till 39 grader! Inte undra på om hon varit som hon varit under dagen. Men iaf..Försöka lura i henne lite alvedon var ju inte gjort i en handvändning. Direkt man kommer med ett glas/kopp/medicnsked/medicinkopp och ber henne dricka vet hon att det är något lurt på gång. Men pappa hämtade en medicinkopp åt sig själv också, fast med vatten i och drack upp. Och lyckades på nått vänster, utan att hon såg hälla över hennes alvedon i koppen. Och sen visade att han hällde i mjölk. Och då minsann drack hon upp allting! Toppen! Fick även i henne ett äpple och en ölkorv. Kanske inte bästa att äta, men bättre än ingenting när man har en matvägrande liten skit. Har man ett matvägrande barn som man inte lyckats få i ett helt mål mat på över 2 veckor så är det kanon när det äts ett helt äpple och en hel ölkorv. Man känner sig som en ganska usel förälder när man försöker allt man bara kan att få barnet att äta, men det vägrar. Skriker och gråter och beteer sig precis som om hon har värsta matfobin. Lite pasta kan man få i henne ibland om man har tur, och nån knäckemacka och smörgås. Som tur är tycker hon om frukt och morötter åtminstone.

Men iaf.. Mellan allt bök och gnöl igår så var hon världens mysigaste lilla flicka. Riktigt pussjuk var hon igår. Kom med den lilla trutpussmunnen och pussade överallt där hon kom åt, kinder, näsa, mun, händer, armar och självfallet mitt i örat! Hoppas hon är lika gosig idag, fast på bättre humör :-)

Dumma med alvedon och andra febernedsättande är att barnen blir så pigga efteråt... Gick inte å få henne att somna förens en bit efter midnatt... *suck*

Nya djur!

Japp! Nu har det blivit utökning i familjen! Med 4 nya ormar! Är inte så illa endå tycker ja.. 4 nya ormar på 3 veckor :-D Men det har även flyttat två ödlor också. Böt en majsorm mot en stycke boa och en stycke kungspyton. Sen böt vi även ett helglasterrarie (3-4 trasiga rutor) + en påse ormfoder mot en vuxen boa. Och ödlorna böt vi mot en albino tigerpyton. Så vi har ju inte köpt någon mer orm, utan bara bytt till oss. Båda boorna och tigerpyton är jättelugna vid hantering. Men kunspyton! Jädrans vilket hiskeligt humör han har! Räcker med att man sträcker fram handen mot burken han bor i så smäller det i rutorna. Men när han väl kommit upp ur lådan är han snäll som tur är. Är så fruktansvärt glad över våran albino tigerpyton! Har länge velat haft en albino tigerpyton. Är ju så fruktansvärt vackra! Här kommer bilder på de nya djuren!


Coolaste ungen!

Vi har insett att vi måste ju ha västerbottens (om inte tillochmed sveriges) coolaste unge!

Som dom flesta redan vet så har vi haft ett helvete med bilar senaste halvåret typ. V70n vi hade märkte ju revir (oljespår enda från brevlådan till garageuppfarten). Fick faktiskt golfen såld. Eller ja såld och såld bytte den mot en Volvo 245 -84 lowrider, blå. JÄTTEBLÅ! Men som med alla volvos vi haft så lever den sitt eget liv och är verkligen en bil med personlighet (för att tala klarspråk: beter sig oerhört lustigt tillochfrån och gubben har fått skruva massor). Och som den gamla volvo den är så är den bakhjulsdriven. Och som alla vet så bakhjulsdriven bil innebär sladdbil (aka lekbil). Och vad har då en bakhjulsdriven lowrider att göra med att vi har så cool unge? Var och åkte i stan i veckan på lite småvägar efter att ha varit och tittat på ormar. Och till saken hör att det är snö och vintervägar här också... Och Martin är ju inte karl för intet. Så han for ju och sladdade vid varje bra tillfälle som fanns (eller finns rättare sagt). Första sladden vi fick så hör vi Novah i baksätet utbrista ett redigt imponerat OOOOOJ! Följt av lite fnitter. Eftersom vi inte visste om det bara var något slumpmässigt eller om hon satt i sin egen lilla värld så var Martin tvungen att lägga på en sladd till. Och samma sak då. Ett utdraget imponerat ooooj och fnitter hörs från baksätet. Efter det så varje gång Martin lägger på en sladd på bilen så sitter och och skrattar och säger oj! Hur coolt är inte det? En unge på inte ens två år som tycker det är skitkul när pappa åker och sladdar med bilen? Tihi!

Åka och sladda i pulkan i skogen är också något som roar henne väl :-)

Hemma sen i tisdas!

Japp i tisdags for vi hem. Har inte haft så mycket tid att sitta vid datorn senaste veckan. Bussresan hem gick relativt bra, förutom att Novah led av enorm tristess och jag enorm mensvärk. Mensen kom i måndas (en dag tidig) och det med rediga besked! Hade så ont så jag mådde illa. Men så var den över bara på nån enstaka dag också :-) Så helt klart godkännt endå. Hade julklappsöppning på natten när jag och Novah kommit hem. Fick en hushållsassistent och smörgåsgrill *skitlycklig* och Novah fick en massa saker som jag inte orkar skriva upp :-p

Hade en jättetrevlig nyårsafton. Åt rostbiffstjälknul, hemgjord pot-gratäng och vitvinssås och daimtårta till efterrätt! Fruktansvärt god middag! Sen kom grannarna och deras barn över och var här tills efter raketavfyrandet. Novah var jättefaschinerad av raketerna. Röck till när dom sköt iväg, å sen när dom flög upp så sa hon seee och oj när dom smällde av :-) Har svinkallt här. -25.5 i morse när vi klev upp. Blåa lowridern har frusit totalt (kylarslangarna stenhårda) och är totalt stendöd. Inge bra. Vi som skulle behöva på affärn å handla. Är inte direkt gångavstånd till affärn.*suck*

Så det var väl det. Har inte så mycket mer att säga för tillfället. Har blivit nått helmysko med bloggen så menyraden har försvunnit till längst ner i bloggen. Får ta en stund nån dag å fippla till allting igen :-)

Hoppas ni alla andra har haft en kanongod jul och en smällfin nyår! God fortsättning på det nya året föresten :-)

RSS 2.0